Hepp!

Jag la fram, lite diskret, vad övriga anser
om rasförbud och vad som krävs för att stoppa denna misshandel.
Jag föreslåg hårdare regler och att myndigheter måste vara mer aktiva inom ämnet.
För det är tusentalshundägare, och de allra flesta behöver riktlinjer.

De säger bla såhär:

" Jag ser ingen poäng i ett rasförbud då de element som skiter i lagar, samhälle, medmänniskor och djurskydd ändå inte kommer att bry sig. Förslaget kommer alltså bara att efterlevas av de seriösa uppfödarna, vilket inte minimerar risker för samhällsfarliga hundar i dåliga händer.

Ett diplomkrav är lika tandlöst, eftersom svårhanterliga raser lika gärna kan vara blandraser och det kan vara svårt att se skillnad på en presa canario-dogo argentino-schäfer t.ex. och en boxerblandis, såvida inte stora resurser läggs ner på något slags avancerat DNA-arbete.

Och vad är poängen med ”hårdare regler” när de befintliga inte efterföljs ofta pga. bristande resurser? Finns det någon samhällsnytta i att ha hårda regler men en osäker uppföljning och övervakning? "

" Jo, jag motarbetar alltså inte att djur ska få det bättre. Men djurs välfärd bör inte överlåtas åt ideella krafter utan vara en samhällelig angelägenhet, mest för att jag ogillar tanken på myndighetsutövande privatpersoner. Det svåra idag tycks vara finansieringen, kanske skulle en progressiv djurägarskatt kunna lösa den? "


Jag
tycker fortfarande att förberedande kurser kan vara en bra idé. Hur krävande kan det egentligen vara av myndigheter att få mer bevis på ens ledarkompetens och kunskaper kring att ta hand om ett djur iöverhuvudtaget? Och att lägga ansvaret på samhället har vi redan gjort och frivilliga gör allt de kan
men polisen prioriterar oftast inte om inte det är på snäppet till försent.
Och då ska det ju såklart gälla alla raser, djurägande.

Men jag tänkte på en sak, hästar är också ett farlig men populär hobby, varför förbjuder vi inte hästar också?
De förosakar större skador hos människor än alla hundar tillsammans. Men även där förstår man att det har med hur man håller djur och vilka misstag man inte får göra. Varför? För det finns ridskolor för småbarn.
Hundskolor för små barn? Hundar är minst lika hett idag bland alla åldrar. Då ska de användas rätt.

Jag vet inte hur jag ska debattera eftersom jag själv tycker att denna idé som så många framfört bör gå i kraft.
De flesta tycker att det kommer göra saker och ting svårare, men hur vet man det innan man ens prövat förslaget? Tryggheten bland övriga hundägare och uppfödare skulle ju bli större. Jag är nästan säker på att harmoni skulle skapas hundägare emellan också. I sinom tid så slipper man oroa sig för vad eller vem man möter. Utan man kan se, känna och vara säker på att denna person har hund och är pålitlig. För det ska man vara om man äger hund.


Men jag har en liten teori:


Osäkra, missförstådda människor kanske dras till denna ras för de finner en slags gemenskap? Även de kriminella menar jag då. Man måste ju inte vara en dålig person för man är missförstådd på något vis. Men idag är rasen så populär och det är mest vi " udda " personer som försvarar och älskar allt som denna ras består av.
Utseendet, personligheten, fysiska styrkan. Framförallt den lojalitet som man inte finner hos många.
Kan ju själv erkänna att jag känner så, därför föll jag pladask för dessa raser. Plötsligt blev jag trygg, förstådd och älskad på ett sätt som bara Vincent kan t.ex. Jag har blivit aningen besatt, men de är bästa vänner för de som kanske inte vill eller kan få det. Själv är jag ju mer av en enstöring kan man väl säga, har aldrig varit typen som älskar att socialisera mig. Jag gillar att vara ifred med mitt pyssel. Tack vare vincent är jag mer outgoing och självsäker. Allt som jag är bättre på idag är tack vare honom. Det är sannerligen en ras man ska vara stolt över att ha som sin bästa, trognaste familjemedlem. De gör verkligen allt för sin ägare. Otroligt kloka och smarta! Men så har jag alltid kännt, tryggheten i att ha djur omkring mig alltså. Det betyder mer för mig än något annat.

Min mamma var skeptisk, till och med rädd, men är nu otroligt förälskad. Inte så konstigt?


Nu har jag predikat färdigt för idag. Jag når nog inte ut till många men det räcker med åtminstone någon enstaka.
Så kommentera gärna!
Nu ska jag fortsätta städa. Var helt enkelt tvungen att skriva lite^^,


Vincent och min andra hund Lukas, vincent är runt 7 månader här tror jag.


Visste ni att vincent ställde sig framför lilla lukas när
de blev attackerade av jack russelln? Vincent tog bettet.

Nu vet vi adressen till ägaren, så snart är de fast!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0